Servero Witte Bonen soep met vegan chorizo en tijm

Servero Witte Bonen soep met vegan chorizo en tijm

Met een verrassende twist

Verwarm jezelf met een hartverwarmende kom Servero Witte Bonen soep met een verrassende twist. In dit recept combineren we de romige Servero Witte Bonen met smaakvolle vegan chorizo en aromatische tijm, waardoor deze soep een heerlijke en bevredigende maaltijd wordt.

Servero Witte Bonen soep met vegan chorizo en tijm

Verwarm jezelf met een hartverwarmende kom Servero Witte Bonen soep met een verrassende twist. In dit recept combineren we de romige Servero Witte Bonen met smaakvolle vegan chorizo en aromatische tijm, waardoor deze soep een heerlijke en bevredigende maaltijd wordt.

Ingrediënten 
voor 2 personen

  • 1 blik Servero Witte Bonen
  • 3 sjalotjes medium groot
  • ¼ rode chilipeper
  • 250 ml water
  • 0,5 groentebouillon blokje
  • 5 takjes tijm
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 400 gram tomaten passata
  • 30 gram olijfolie
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  1. Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in halve ringen. Halveer de rode chilipeper en verwijder de zaadlijst en pitjes. Snijd ¼ van de chilipeper in kleine reepjes. Pluk de blaadjes van de tijm.
  2. Verwarm 25 gram olijfolie in een pannetje. Fruit in het pannetje de sjalotten, chilipeper en tijm op laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en verwarm kort mee.
  3. Voeg de tomaten passata, het bouillonblokje en water toe, roer goed door. Verwarm dit voor 10 minuten en laat iets in koken.
  4. Voeg tot slot de witte bonen toe en verwarm dit nog voor 3 minuten mee.
  5. Serveer de soep in een diep bord en besprenkel met een beetje olijfolie. Eet smakelijk!