Speculaas crumble

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram speculaas 
  • 50 gram boter of margarine
  • 400 gram halfvolle kwark 
  • Scheutje halvolle melk
  • Servero 100 % Appelmoes Met Stukjes (1 pot 555 gram)
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 tl cacao poeder
  • Weckpotje (diameter 10 cm / hoogte 7 cm) of een willekeurig ander doorzichtig glaasje

 

_DSC6875-melk-oats1

 

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan. Doe het speculaas in een plastic zakje (goed afsluiten!) leg op de grond en stamp ze met je voet fijn (niet doen met naaldhakken :-)). Hou een ongeveer ¼ deel apart. Meng de rest van het speculaas met de gesmolten boter, verdeel over de potjes en druk dit met een lepel aan op de bodem. 
Doe de kwark in een kom om en klop los met een scheutje melk. Doe de verse slagroom in een andere kom en klop tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep een laagje kwark in de potjes. Verdeel vervolgens de 100% Appelmoes Met Stukjes over de potjes en als laatste de slagroom. Garneer met een beetje cacaopoeder en rest van het speculaas. Serveer direct of zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Eet smakelijk!
 

Terug naar recepten

Dessert

Snel klaar en gemakkelijk om vooraf klaar te
maken! ❤️

Dessert voor 3 tot 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten