Rode kool schotel

 

 

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels, geschild en in stukken 
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 500 g rundergehakt
  • 2 grote uien
  • 2 à 3 theelepel kerriepoeder
  • Scheutje melk 
  • 1 banaan, in dunne plakjes 
  • Servero Rode Kool met Appel (1 pot 700g) 
  • 2 klontjes boter
  • Servero 100% Appelmoes Met Stukjes (2 potten à 345g)
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • Paneermeel

 

_DSC6875-melk-oats1

 

Bereidingswijze

Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verhit intussen de olijfolie en fruit hierin de ui met het kerriepoeder. Doe het rundergehakt erbij en breng dit op smaak met peper en zout. Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk toe, stamp er een luchtige puree van en breng op smaak met peper en zout. Roer de plakjes banaan door de puree. 

Verwarm de rode kool in een pannetje of magnetron en giet daarna goed af. Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Maak laagjes rode kool, gehakt, Servero 100% Appelmoes Met Stukjes (gebruik hiervoor ca. 1 pot) en eindig met een laagje aardappelpuree. Verdeel de walnoten met wat paneermeel en de boter over de puree. Zet de schotel 5 minuten in de oven tot alles goed door gewarmd is en de puree goudbruin.

Serveer de overgebleven Servero 100% Appelmoes Met Stukjes los erbij. 
Smakelijk eten! 

Variatie tip: Liever een vegetarische variant? Vervang het rundergehakt dan door vegetarisch gehakt.

 

Terug naar recepten

Hoofdgerecht

met groente én fruit, dat noemen we natuurlijk de lekkerste! ❤️

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: CA. 30 minuten