Rode kool quiche

 

 

Ingrediënten

  • Servero 100% Natuurlijke Rode Kool met Appel 350g
  • Servero 100% Appelmoes Met Stukjes 350g (optioneel)
  • Bladerdeeg met roomboter, 8-10 plakjes
  • 2-3 grote eieren
  • Slagroom, 200ml
  • Feta kaas, 200 gram
  • Handjevol ongezouten amandelen
  • Verse peterselie
  • Olijfolie

Ook nodig:

  • Oven (180-200 graden)
  • Een leuke ovenschaal of taartvorm voor 4-5 personen
  • Vergiet 

 

_DSC6875-melk-oats1

 

Bereidingswijze

Laat de rode kool even uitlekken in een vergiet en verwarm de oven voor op ca. 200 graden Celsius. Verkruimel de feta en hak de peterselie fijn. Vet de schaal in met een beetje olijfolie en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Laat daarbij het deeg een stukje over de rand hangen, zodat je het deeg na het vullen weer terug kunt vouwen. Verdeel de uitgelekte rode kool over het deeg. Meng de eieren met de room, driekwart van de feta en de helft van de peterselie. Schenk het mengsel gelijkmatig over de rode kool en verdeel de rest van de feta er over heen. Vouw de randjes van het bladerdeeg terug naar binnen en bak de quiche in ca. 40 minuten in de oven (ca. 180 graden) totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt. Haal de quiche uit de oven en garneer met de overgebleven peterselie en de amandelen. Voor een friszoet tintje, serveren met een schaaltje Servero 100% Appelmoes Met Stukjes. Eet smakelijk!

 

Terug naar recepten

Hoofdgerecht

Voor ca. 4-5 personen

Bereidingstijd: ca. 15 min voorbereiding en ca. 40 min. In de oven