2 Personen
1 minuten
Diner , Borrel & Bites

Ingrediënten

  • Kipfilet of kipdijfilet voor 4 personen
  • 2 el Servero Appelmoes 100% Appel Biologisch of Original
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 2 takjes rozemarijn
  • Snufje peper
  • Eventueel olijfolie

Ook nodig:

  • Klein bakje
  • Grillpan of barbecue
  • Stokjes

Bereidingswijze

Meng de Servero Appelmoes 100% Appel Biologisch of Original met de sojasaus, knoflook (gesneden of geperst), rozemarijn, peper en het citroensap in een bakje. Snij vervolgens de kip in stukjes. Gebruik de appelmoes marinade om de kip mee in te smeren en laat minimaal 30 minuten intrekken. Hoe langer je de marinade in de kip laat trekken, hoe smaakvoller!  Indien je houten stokjes gebruikt laat ze dan 30 min weken in water, zo verbranden de stokjes niet tijdens het grillen. Hierna kunnen de kipstukjes op de spiesjes worden geregen. Gebruik ongeveer 4-5 kipstukjes per spiesje. Gril de kipspiesjes in de pan of op de barbecue ca. 6 min. Gebruik bij het bakken in de pan een beetje olijfolie.

Tip

Lekker met frietjes en een frisse salade. Serveer de overgebleven Servero Appelmoes 100% Appel Biologisch of Original los bij de friet.

Zomers gerecht voor op de barbecue.

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 30 minuten wachten en 6 minuten grillen