4 Personen
20 minuten
Vegetarisch
Brunch & Lunch , Desserts & Baksels

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels Servero 100% Appelcompote
  • 6 mini afbak croissants
  • 20 g geschaafde amandelen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 el roomboter
  • 40 g bruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Halveer de croissants horizontaal zodat de boven- en onderkant los van elkaar zijn. Rol deze iets platter met behulp van een deegroller.  
  2. Verwarm de appelcompote in een steelpannetje op laag vuur.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Schud uit de pan en houd apart. Klop intussen het ei los samen met de melk en kaneel in een kommetje of diep bord.
  4. Verwarm de boter in de koekenpan. Wentel de croissants door het eimengsel en leg ze in de pan. Schep op iedere croissant een schepje suiker, aan beide zijden tijdens het bakken. Zo karamelliseert de suiker lekker tijdens het bakken. 
  5. Serveer de wentelteefjes met een lekkere schep warme appelcompote en de geschaafde amandelen.