Shakshuka

2 Personen
30 minuten
Vegetarisch
Diner

Ingrediënten

•    1 pot Servero Witte Bonen in Tomatensaus (Biologisch) 350g
•    2 paprika’s (in reepjes)
•    3 tomaten ( in stukjes gesneden)
•    3 uien (fijngesneden)
•    3 teentjes knoflook (fijn gehakt)
•    3 eieren
•    1 el komijnzaadjes
•    1 theelepel pikant paprikapoeder
•    Peper
•    2 el olijfolie 
•    Scheutje tabasco
•    Eventueel lekker brood voor erbij (Turks brood of een lekker donker zuurdesem brood)
•    Eventueel voor de garnering wat yoghurt en verse kruiden erove

Bereidingswijze

Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes. Doe de olijfolie erbij en bak de ui en knoflook glazig. Doe de paprika erbij samen met de kruiden: peper, paprikapoeder en tabasco. Bak tot de paprika’s zacht zijn en doe de verse tomaat erbij. Bak de tomaat helemaal zacht en doe dan de Servero Witte Bonen in Tomatensaus erbij. Zorg dat het geheel lekker smeuïg wordt. Als het te droog is, doe er dan een tomaat bij. Of laat op hoog vuur wat vocht verdampen als het te vochtig is.

Maak drie kuiltjes in het mengsel. Breek de drie eieren erboven en laat acht minuutjes in de pan op laag vuur stollen. Als de eieren bijna gaar zijn haal je de pan van het vuur en zet je deze op tafel. Lekker met wat yoghurt en verse kruiden erover en wat brood om mee te dippen. Eet smakelijk!

Lunchgerecht

Witte bonen in tomatensaus weer hip maken, dat is wat we willen. Geen witte bonen met toegevoegd suiker naast een gekookte aardappel maar we laten de witte bonen de hoofdrol spelen in dit spannende gerecht: Shakshuka, een Turks eenpansgerecht. Lekkere als warme voedzame lunch, na een lekkere wandeling of als snelle avondmaaltijd. Gezond, kruidig, spannend en verrassend!

Lunchgerecht voor  2 personen