Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes ontbijtspek op een vel bakpapier en bak ze in ongeveer 8 minuten krokant in de oven (crispy ontbijtspek). Snijd de ui in dunne ringen en bak ze in een koekenpan zacht en een beetje bruin. Kruid met peper en zout en blus af met een beetje balsamico azijn. Leg het brood op z’n kant en snijd het kapje eraf, hol het brood helemaal uit. Je kunt deze binnenkant gebruiken om croutons te maken voor op een salade. Als het brood leeg is kun je beginnen met het vullen. We gaan mooie laagjes maken. Begin met een bedje verse spinazie, daarop leg je 100 gram zachte geitenkaas en deze druk je met de achterkant van een lepel plat. Besmeer met 2 eetlepels Servero Appelmoes 100% Appel met Stukjes en daarbovenop gaat de helft van het crispy ontbijtspek en de rode ui. Druk goed aan en bouw daarbovenop nog zo’n zelfde laag totdat het brood goed gevuld is. Druk de bovenkant er bovenop en wikkel het in plastic folie en laat het tot gebruik rusten. Snijd het brood in mooie punten en serveer direct. Eet smakelijk!
Wat mag er absoluut niet ontbreken bij een zomerse picknick? Dit heerlijke sandwichbrood. Een smakelijke verrassing als je het opensnijd. Super leuk voor bijvoorbeeld een picknick of de paasbrunch. Weet jij al waar je dit brood bij gaat serveren?