4 Personen
45 minuten
Diner

Ingrediënten:

  • 450 gram voorgekookte Hasselback aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 1 pot Servero 100% Fruitcompote Appel, Kers, Cranberry
  • 1 pak Parmaham
  • 10 gram verse salie 

Bereidingswijze: 

Bereid de Hasselbeck aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de kipfilets naast elkaar op een snijplank en leg er huishoudfolie overheen. Sla de kipfilets met een deegroller plat, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Besmeer de kip met een theelepel Servero 100% Fruitcompote Appel, Kers, Cranberry. Leg op iedere kipfilet een of twee blaadjes salie en bedek vervolgens de kipfilet met een plak Parmaham. Pin dit vast met een cocktailprikkertje. Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot het gaat schuimen. Leg de kipfilets met de kant van de Parmaham naar beneden en bak in vier minuten aan de ene kant en vervolgens drie minuten aan de andere kant de kipfilets gaar. Voeg eventueel meer boter toe en bak de kipfilets in meerdere keren als het moeilijk in de koekenpan past. Serveer de Saltimbocca met Hasselbeck aardappeltjes en een flinke schep Servero 100% Fruitcompote Appel, Kers, Cranberry en smullen maar!

TIP:

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kip- of kalfsvlees bedekt met een plakje ham en blaadjes salie. Deze Italiaanse specialiteit kun je een fruitige kick geven met Servero 100% Fruitcompotes. Dit recept met Servero 100% Fruitcompote Appel, Kers, Cranberry is heerlijk voor tijdens Kerstmis, maar in de zomer is dit een lekker fris gerecht met Servero 100% Fruitcompote Mango, Appel, Abrikoos!