Rendang & Oosterse stamppot met Rode Kool

5 Personen
30 minuten
Diner

Ingrediënten: 

  • 1 potje 350 gram Servero Rode Kool met Appel
  • 1 kg riblappen
  • 1 zakje kruidenmix voor Rendang
  • 1 kg kruimige aardappels
  • Scheutje melk
  • 400 gram geschilde pompoen (in blokjes)
  • Peper en bakboter
  • Melk
  • 300 gram uienringen
  • 2 eetlepels garam masala
  • Bosui en rode peper voor de garnering

Bereidingswijze:

Braad de riblappen aan in de boter en bak de kruidenmix even aan. Blus af met water en laat de riblappen ongeveer 3,5 uur stoven totdat ze helemaal uit elkaar vallen en gaar zijn. Je hebt nu Indonesisch stoofvlees: Rendang.

Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Zet deze in een grote pan op samen met de pompoenblokjes in royaal water met wat zout en laat deze 20 minuutjes koken. Bak de uienringen samen met de garam masala totdat ze zacht en lichtbruin zijn. 

Giet de aardappels en pompoen af als ze gaar zijn, stamp ze met een pureestamper tot stamppot en roer de uitgelekte rode kool en uienringen erdoorheen. Je kunt het wat smeuïger maken met een scheutje melk. Proef de kleurrijke stamppot en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de Indonesische rendang en maak af met wat bosui en peper in fijne ringetjes.

Eet smakelijk!

Tip:

Gezonde maaltijd die net iets specialer is dan de doordeweekse hap. Super veel groenten in de stamp en lekker kruidig en herfstig door de Indonesische invloeden. Ook heerlijk tijdens een wat luxer etentje thuis. Gezond, kleurrijk en kruidig, hmmmm…

Té pittig voor de kids (of voor jezelf)? Doe er een schepje Servero 100% Appelmoes bij om te blussen!