2 Personen
25 minuten
Vegetarisch
Brunch & Lunch , Desserts & Baksels

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 2 cupjes Servero 100% Fruitmoesjes Appel & Peer
  • 2 handjes ongebrande noten
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • Optioneel: goede kneep honing (30 gram)
  • Snufje zout
  • 25 gram kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden
  •  1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de appels in kleine blokjes en meng met de fruitmoes en noten. Doe vervolgens het mengsel in een ovenschaal. Meng de havermout, amandelmeel, honing, kokosolie, koekkruiden, kaneel en het snufje zout in een schaaltje en vermeng dit tot een korrelig deeg. Doe de kruimels bovenop het appelmengsel en zet het 20 minuutjes in de oven. Serveer met een lekkere lepel kwark om het af te maken. Eet smakelijk!

TIP:

Variatie is belangrijk en gezond. Kies jij een keer voor afwisseling bij het ontbijt? Deze crumble is warm, verantwoord, overheerlijk en een keer een leuke afwisseling op je dagelijkse havermoutontbijtje. Een klein voordeel is dat je huis in de ochtend al helemaal lekker naar appeltaart ruikt!