Linzenmasala Curry

6 - 10 Personen
40 minuten
Vegetarisch
Diner

•    1 pot Patak Tikka Masala saus (of zelfgemaakte curry pasta) 
•    1 ui
•    1 pot Servero Kidneybonen Biologisch 330g
•    1 pot Servero Kikkererwten Biologisch 330g
•    2 pot Servero Linzen Biologisch 2 x 330g
•    1 blikje tomatenblokjes
•    Blokjes pompoen (500g)
•    Roosjes bloemkool (1 bloemkool)
•    Gele rijst (ongeveer 800g)
•    500g Griekse yoghurt
•    1 bakje geschaafde amandelen (55g)
•    Naanbrood

Bereidingswijze

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan en zet deze apart. Kook de gele rijst volgens de verpakking gaar. Snij de ui in kleine stukjes en bak deze in een grote braadpan.  Doe de curry pasta erbij en laat een paar minuutjes meebakken, zorg dat het geheel niet kookt. Doe de pompoen en bloemkool erbij en bak deze even mee tot de groenten beetgaar zijn. Doe de tomatenblokjes erbij en laat een kwartiertjes pruttelen (als het te droog is kan er wat water bij). Giet de kikkererwten, linzen en kidneybonen af en doe deze ook erbij en laat even mee koken. Proef of de curry goed op smaak is. 
Verwarm de naanbroden even in de oven. Leg op een mooie schaal eerst de rijst en daarbovenop de curry. Maak af met een flinke lepel yoghurt, geschaafde amandelen en steek de stukken naanbrood er speels in.
Eet smakelijk!

Hoofdgerecht

Op een doordeweekse dag een snelle maaltijd met een potje curry pasta. Vega, boordevol groenten en door alle peulvruchten een voedzame maaltijd. Wanneer je meer tijd hebt kun je de curry pasta zelf maken en er een Indiase feestmaaltijd van maken! 
Tip: Makkelijk om van te voren te maken en wat porties in te vriezen, heb je altijd een gezonde maaltijd bij de hand.
Hoofdgerecht voor ca 8 personen