Havermoutcake

12 Personen
10 minuten
Vegetarisch
Brunch & Lunch , Borrel & Bites

INGREDIËNTEN

  1. 3 eieren
  2. 200g havermout
  3. 1 potje (345g) Servero 100% Appelmoes Met Stukjes
  4. 2 eetlepels bakpoeder
  5. 1 eetlepel gemalen kaneel
  6. 115g ongezouten pecannoten
  7. 100g gedroogde cranberry’s
  8. Snufje zout

Ook nodig:

  • Cakevorm
  • Bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg hier de havermout, 100% Appelmoes, kaneel, het bakpoeder en een snufje zout aan toe. Meng dit goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberry’s toe aan het beslag. 
Schep vervolgens het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm. 


Deze havermoutcake is heerlijk als ontbijt of bij de koffie/thee.

TIP

Snijd de cake in plakjes en verpak afzonderlijk. De cake blijft dan tot 3 maanden goed in de vriezer. Zo kun je nog langer genieten van deze heerlijke cake!

Probeer ook eens met pistachenootjes of rozijntjes.