Garnering
Ook nodig
Je begint met het garen van de kip. Snijd hiervoor de ui fijn en plet de knoflook. Bak in een soeppan de ui, knoflook en kip met wat olijfolie aan. Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat dit 30 minuten zachtjes koken. In de tussentijd kan je voor de garnering alvast de bosui in fijne ringetjes snijden en de omelet bakken. Haal de kip uit de bouillon. Laat deze afkoelen op een bordje en pluk daarna uit elkaar. Het vel gebruik je niet. Zeef de bouillon en bewaar deze.
Bak in een soeppan de tomatenpuree aan met wat olijfolie. Doe de bloem en verse gemberrasp erbij en bak dit zachtjes ook even mee, het zal een bal worden. Doe het water erbij en roer met een garde glad. Voeg de gepelde tomaten, de Servero Appelmoes 100% Appel Original, het azijn en de bouillon toe.
Laat dit ca. 15 minuutjes koken en pureer de soep dan met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Als je een maaltijdsoep met (eier)noedels maakt, voeg de noedels dan op het laatst toe en laat een paar minuten garen in de soep.
Snijd de omelet in reepjes en doe dit met de stukjes kip en verse taugé in de soepkomen. Schenk de hete soep eroverheen en garneer met de verse bosui, gebakken uitjes en wat kroepoek. Eet smakelijk!