4 - 5 Personen
60 minuten
Diner

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouten van scharrelkip
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • olijfolie
  • 140 gram tomatenpuree (2 kleine blikjes)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel verse gember (geschild en geraspt)
  • 125 ml water
  • Servero Appelmoes 100% Appel Original (potje 350g)
  • gepelde Italiaanse tomaten (blik 400g ml)
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper en zout (naar keuze)
  • (Eier)noedels (naar keuze, als je een maaltijdsoep wil maken)

Garnering

  • Verse bosui in ringetjes (1 bosje)
  • 2 grote scharreleieren voor de omelet
  • Krokante gebakken uitjes (kant en klaar)
  • Verse taugé (125g)
  • Kroepoek (naturel of cassave)

Ook nodig

  • 2 tot 3 grote pannen
  • Zeef
  • Garde
  • Staafmixer
  • Koekenpan
  • Ruime soepkommen

BEREIDINGSWIJZE

Je begint met het garen van de kip. Snijd hiervoor de ui fijn en plet de knoflook. Bak in een soeppan de ui, knoflook en kip met wat olijfolie aan. Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat dit 30 minuten zachtjes koken. In de tussentijd kan je voor de garnering alvast de bosui in fijne ringetjes snijden en de omelet bakken. Haal de kip uit de bouillon. Laat deze afkoelen op een bordje en pluk daarna uit elkaar. Het vel gebruik je niet. Zeef de bouillon en bewaar deze.

Bak in een soeppan de tomatenpuree aan met wat olijfolie. Doe de bloem en verse gemberrasp erbij en bak dit zachtjes ook even mee, het zal een bal worden. Doe het water erbij en roer met een garde glad. Voeg de gepelde tomaten, de Servero Appelmoes 100% Appel Original, het azijn en de bouillon toe.

Laat dit ca. 15 minuutjes koken en pureer de soep dan met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Als je een maaltijdsoep met (eier)noedels maakt, voeg de noedels dan op het laatst toe en laat een paar minuten garen in de soep.

Snijd de omelet in reepjes en doe dit met de stukjes kip en verse taugé in de soepkomen. Schenk de hete soep eroverheen en garneer met de verse bosui, gebakken uitjes en wat kroepoek. Eet smakelijk!

TIP

  • Wil je tijd besparen? Gaar en pluk de kip dan (een dag) van te voren want die kan je prima even (in de koelkast) bewaren. 
  • Heerlijk met (eier)noedels voor een volledige maaltijdsoep.