Chili sin of con carne

4 Personen
30 minuten
Vegetarisch
Diner

INGREDIËNTEN

•    2 potten Servero Kidneybonen Biologisch 330g
•    2 uien (fijngesneden)
•    2 teentjes knoflook (fijngehakt)
•    2 paprika’s (in reepjes)
•    300g vegetarisch gehakt of rundergehakt
•    1 klein blikje tomatenpuree 70g
•    1 blik tomatenblokjes 400g
•    2 zakjes fajita kruiden 2 x 30g
•    1 blik mais 300g
•    4 perziken of 1 blik perzikken op lichte siroop 410g
•    Peper
•    Olijfolie (2el)
•    1 zak tortilla chips

BEREIDINGSWIJZE

Bak in een grote hapjespan de uien en knoflook even aan in een beetje olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze twee minuutjes mee. Doe het gehakt of vega gehakt erbij en bak deze met peper totdat het gehakt bruin is geworden. Doe de paprika erbij en bak totdat het gaar is, ongeveer drie minuutjes.

Doe de fajita kruiden erbij en daarna de tomatenblokjes. Laat de Servero Kidneybonen en de mais uitlekken en doe deze uitgelekt er ook bij. Laat op laag vuur even pruttelen. Snij de perziken ondertussen in kleine stukjes. Doe deze ook erbij. Zorg dat het geheel lekker warm is, maar niet kookt. 

Zet de pan op tafel en geef iedereen een schaaltje. In plaats van een lepel kun je ook een tortilla chipje gebruiken om te eten, super lekker!

Eet smakelijk!

TIP

Een gezonde, lekkere familiemaaltijd. Een feest om te eten vanwege de tortillachips die erbij zitten en een leuke manier om bij de kids groenten te laten eten.

Variatietip: Leuk om uit te breiden met extra gerechtjes en sausjes voor een feestje! (bijvoorbeeld guacamole, quesadilla’s, nacho’s etc.)