Bulgarsalade

4 Personen
20 minuten
Vegetarisch
Brunch & Lunch , Diner

INGREDIËNTEN

•    1 pot Servero Kikkererwten Biologisch 330g
•    olijfolie
•    1 pak (300g) bulgur (klaargemaakt zoals op de verpakking)
•    1 rode paprika (in stukjes)
•    1 bakje cherry tomaatjes (doormidden gesneden)
•    1 rode ui (fijngesneden)
•    1 komkommer (in kleine blokjes)
•    3 bakjes verse kruiden: één bieslook, één peterselie en één munt (fijngesneden)
•    Sap van 2 citroenen
•    1 stuk feta (200g)
•    Bakje olijfjes naar keuze (groen, zwart, gemengd) 
•    Bakje hummus
•    Bakje tzatziki
•    Eventueel lekker brood voor erbij (Turks brood of een lekker donker zuurdesem brood)

BEREIDINGSWIJZE

Pak een mooie schaal waar je de salade ook in wilt serveren. Maak de bulgur klaar volgens de verpakking, meng de bulgur (75 g per persoon) met twee keer zoveel kokend water (voor vier personen dus 600 ml water) en laat het 10 min. wellen. Schep de bulgur in een zeef en druk het teveel aan vocht eruit. 

Doe de (gare) bulgur in de schaal. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe de bulgur erbij. Ook de ui, paprika, tomaat, komkommer, en verse kruiden mogen er doorheen. Meng dit goed en breng op smaak met citroensap, olijfolie en peper.

Wees vooral niet te zuinig met de dressing, dat maakt de salade lekker. Veeg de randjes van de schaal schoon. Doe in het midden een grote lepel humus en tzatziki. Verkruimel de feta erover en de strooi de olijfjes erover. Maak af met wat olijfolie en serveer eventueel met wat lekker brood.

Eet smakelijk!

EASY LUNCH OF DINER

Een heerlijke healthy salade. Net zo veelzijdig als de kikkererwt zelf. Lekker als lunch met vriendinnen, gezonde avondmaaltijd of in de zomer bij de BBQ.

Variatietip: Gebruik in plaats van bulgur eens quinoa, bloemkoolrijst of couscous als basis. Lekker om mee te variëren.