10 - 12 Personen
120 minuten
Vegetarisch
Desserts & Baksels

INGREDIËNTEN

  • 300 gram bloem 
  • 170 gram roomboter 
  • 100 gram Servero Appelmoes 100% Appel 
  • 70 gram witte basterdsuiker 
  • ½ losgeklopt ei 
  • 2 eetlepels volle yoghurt 
  • Snufje zout 

Rode vruchten bavarois

  • 250 ml volle yoghurt 
  • 250 ml slagroom 
  • 5 blaadjes gelatine 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 200 gram aardbeien 
  • 100 gram diepvries kersen 
  • 1 eetlepel Servero Appelmoes 100% Appel

Topping

  • Blauwe bessen 
  • Sprinklers, chocolaatjes etc.
  • 1 zakje 100% Fruit to Go 100% Fruit Appel, Aardbei, Framboos

Ook nodig

  • Springvorm (26 cm)  
  • Boter om de springvorm in te vetten
  • Bakpapier 
  • Staafmixer
  • Mixer 
  • Oven 

BEREIDINGSWIJZE

Begin met de bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar met de hand. Wanneer alles goed is gemengd, wikkel je het in plastic folie en laat deze vervolgens minstens een uur koud worden in de koelkast. 

Ondertussen kan je de springvorm invetten met boter (of bakspray) en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Haal het deeg uit de koelkast, kneed het even door met de hand en rol het uit tot een plak van 3 mm dik. Bekleed de onderkant van springvorm hiermee en druk de randjes goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork. 
Bedek de bodem met bakpapier. Zet de bodem 25 minuten in de oven. Check aan het einde of het gaar is, door een satéprikker in de bodem te steken. Wanneer de satéprikker er droog uit komt is de bodem gaar. Laat hierna de bodem goed afkoelen. 

In de tussentijd kun je verder gaan met de bavarois: week de gelatine in koud water. Hier heb je ongeveer 5 eetlepels water voor nodig. Laat ze weken tot de blaadjes helemaal zacht zijn. Pureer de aardbeien en de kersen met de staafmixer en roer deze door de yoghurt heen. 
Klop vervolgens de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in een steelpannetje op laag vuur. Roer 2 eetlepels yoghurt door de gelatine, zorg er hierbij voor dat de gelatine er goed doorheen zit. Giet dit vervolgens terug bij de rest van de yoghurt, roer dit direct goed door. Spatel vervolgens het yoghurtmengsel door de slagroom tot alles goed gemengd is. Nu kan je de bodem vullen met de bavarois tot de rand, en laat de taart 2 tot 3 uur opstijven. 

Topping: Zodra de bavaroislaag minimaal twee uur heeft gerust, is het tijd om de topping toe te voegen. Pak een zakje Servero Fruit to Go 100% Fruit Appel, Aardbei, Framboos of Servero Fruit to Go 100%  Fruit Very Berry en smeer deze voorzichtig uit over de bavaroislaag. Om de taart af te maken, voeg je blauwe bessen toe en eventueel chocolaatjes en sprinklers, naar wens. Laat het vervolgens nog tot rust komen in de koelkast. 

TIP

  • Je kan deze taart ook maken met andere soorten rood fruit, hierin kan je combineren naar smaak.  
  • Wil je een zuivelvrije of lactosevrije variant maken? Vervang dan de roomboter door plantaardige boter, de yoghurt door sojayoghurt of kokosyoghurt en de slagroom door opklopbare sojaslagroom. 

Dessert voor 10-12 taartpuntjes 

Bereidingstijd: 2 uur bereiden en 3 uur wachttijd