Aziatische maaltijdsalade

1 - 2 Persoon
15 minuten
Vegetarisch
Brunch & Lunch , Diner

INGREDIËNTEN

Voor de salade
  • 1 pot Servero Linzen Biologisch
  • Geblanceerde groene asperges
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 paprika
  • Zakje fijngesneden rode kool
  • Zakje fijngesneden wortel
  • Verse kruiden
Voor de dressing
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje verse gember, fijngehakt
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt
  • Sap van een limoen
  • Scheutje sesamolie
  • 3 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus

BEREIDINGSWIJZE

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat de Servero Linzen Biologisch uitlekken. Doe de linzen in een ruime kom met al de groenten en doe de dressing erbij. Laat dit even marineren. 

Dep de gamba’s droog en kruidt ze met wat peper. Bak hierna de gamba’s gaar in een koekenpan of op de bbq. Doe de salade op een mooi bord en leg de gamba’s er bovenop. 

Eet smakelijk!

 

TIP

Varieer met de groenten! Kies de groenten die jezelf lekker vindt en ga voor een kleurrijke mix. Zo maak je een supergezonde, smaakvolle en lichte zomermaaltijd!