8 - 10 Personen
40 minuten
Vegetarisch
Desserts & Baksels , Borrel & Bites

 

INGREDIËNTEN

•    ½ pot Servero Appelmoes 100% Appel Original
•    ½ appel
•    4 plakjes bladerdeeg
•    2 el suiker
•    Kaneelpoeder
•    Eierdooier 
•    Boter 

Ook nodig:

•    (ronde) metalen bakvorm
•    bakpapier
•    fruitmesje
•    schaar
•    kwastje
•    steelpannetje

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de randen van de bakvorm in. Knip een stuk bakpapier zodat het precies past in de bodem van de taartvorm.  Vul de vorm met het bladerdeeg, knip of snijd de randjes aan de bovenkant af. Smeer met een lepel een laag van een halve cm Servero Appelmoes 100% Appel Original over het bladerdeeg en besprenkel met wat suiker. Schil de appel en snijd in mooie dunne partjes. Leg de appelpartjes in een mooie cirkel op de appelmoes, bestrooi met kaneelpoeder en suiker.
Rol de rand van de taart naar beneden en duw met je duim een holletje in het deeg bij het uiteinde van de appelstukjes. Bestrijk het randje met een losgeklopte eierdooier. Bak de taart in de oven in ± 25 minuten gaar. Bestrooi de taart met kaneelpoeder. 

TOPPING TIP

Bestrijk de taart met abrikozen jam voor een mooi glanzend laagje. Verwarm de abrikozenjam alvorens je deze op de taart smeert.