Mexicaanse Kidneybonen burger

 

 

 

Ingrediënten

Voor 5 burgers

  • 1 pot Servero Kidneybonen Biologisch
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 28 gram Mexicaanse kruiden
  • 1 ei
  • Handje ingelegde jalapeños pepers
  • Vol kopje havermout
  • 5 hamburgerbroodjes
  • Extra beleg naar keuze, zoals sla, tomaat of guacamole

 

                                            IMG_5965

 

Bereidingswijze

Laat de Servero Kidneybonen Biologisch en mais even goed uitlekken. Bak de ui en de knoflook even aan. Doe de gebakken ui, knoflook, mais, bonen, Mexicaanse kruiden, jalapeños pepers, ei en de havermout in de keukenmachine en maal het fijn. Dit hoeft niet tot een glad mengel, je wilt wel nog stukjes boon blijven zien. Laat het mengel daarna een uur rusten in de koelkast. 

Maak er vervolgens vijf burgers van. Mocht het mengel nog te zacht zijn, doe er dan wat extra havermout bij. Bak de burgers op een grillplaat of bbq mooi goudbruin. Serveer het op een hamburgerbroodje met toppings naar keuze. 

Eet smakelijk!

Tip

Super makkelijk je eigen Mexicaanse bonenburger maken, zonder allerlei toevoegingen. Dan smaakt je bbq toch extra lekker! 

 

Hoofdgerecht: 5 personen