Buddha Bowl

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 Pot Servero Linzen Biologisch (330g)
  • 1 Pot Servero Kikkererwten Biologisch (330g)
  • Bloemkoolroosjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 middelgrote zoete aardappel in blokjes
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 avocado
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Sap van een ½ citroen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Olijfolie

 

 

Buddha Bowl begin shot

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloemkoolroosjes en zoete aardappel samen met de rode ui, balsamicoazijn en wat olijfolie in een ovenschaal. Schep het geheel goed om. Rooster ze ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. 

Doe de Servero Kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Vervolgens bak je hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder, chilipoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden. 

Doe de Servero Linzen ook in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Besprenkel met wat citroensap. Snijd de avocado in plakjes. 

Maak de dressing door de sesamolie, de knoflook en het sap van de citroen met elkaar te mengen. 

Schep vervolgens de linzen in een bakje of op een bord. Verdeel de spinazie, bloemkoolroosjes, zoete aardappel, gebakken kikkererwten en de avocado erover. Sprenkel als laatste de sesamdressing over de buddhabowl en garneer ze met geroosterde sesamazaadjes. 

Eet smakelijk!

Tip

Doe de buddhabowl in een bakje die je makkelijk mee kan nemen. Dan heb je een heerlijke lunch voor onderweg!

Lunch: 2 personen