100% Appelmoestaart

 

 

Ingredienten:

  • 160 gram 100% Appelmoes Original (ca 1/2 potje van 350g)
  • 70 gram havermeel
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • flinke snuf bakpoeder
  • flinke theelepel kaneel of koek & speculaaskruiden
  • optioneel: amandelschaafsel voor de garnering
  • lage ronde bakvorm (16 cm doorsnede)

 

100% Appelmoestaart

 

Bereidingswijze

Blend de appelmoes met de eieren en meng in een aparte kom de droge ingrediënten door elkaar (behalve het amandelschaafsel). Voeg dit vervolgens samen en meng tot een glad beslag. Verdeel het mengel over de, met bakpapier bekleedde, bakvorm en verdeel er een handje amandelschaafsel overheen.

Bak in de oven  ongeveer 25-30 minuten (op 180 graden). De taart is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

Deze 100% appelmoestaart is heerlijk bij de koffie/thee of als verantwoord tussendoortje.
 

Terug naar recepten

Taart of cake?

Als je met appelmoes bakt, krijg je een soort cakestructuur, net zoals bij het bakken met banaan. Eigenlijk kan je het dus ook een luchtige cake noemen!

Verantwoord tussendoortje voor 3-4 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten