Volg jij de weg van appel naar appelmoes?

Wat we ontwikkelen in het Servero Food Lab kunnen we meteen ook in de fabriek die naast het lab staat produceren. Het Servero Food Lab en de fabriek zijn helemaal op elkaar afgestemd. Door onze nieuwe technologie en omdat er alleen friszoete appelrassen gebruikt worden, kan Servero appelmoes maken zonder suiker toe te voegen. Alles in een potje is echt puur en alleen appel. 100% appel, 100% smaak! Volg jij de weg van appel naar appelmoes?

Zo maken we Servero 100% Appelmoes

In 2020 is het Klokhuis bij ons in de fabriek op bezoek geweest. Zij hebben gefilmd hoe je appelmoes maakt. Via deze link kun je meekijken in onze fabriek en precies zien hoe van een appeltje appelmoes gemaakt wordt! 

 

 

Stap 1
De appels worden opgevangen in een lopende band met water. Zo komen er geen deukjes in.

Stap 2
De appels worden geboend en geschrobd. 

Stap 3
De appels gaan in de extractor: hierin wordt de moes gemaakt. De appels gaan er met steeltje, schilletje en al in. De appels worden in stukken gesneden en gezeefd waarbij de schil, pitjes en de rest van het klokhuis wordt gescheiden van het vruchtvlees - dat uiteindelijk moes wordt. Natuurlijk gooien we niets weg: alle restjes worden hergebruikt als veevoer!

Stap 4
Om appelmoes lang te kunnen bewaren en dezelfde kleur te behouden moeten we de moes goed verhitten. In deze ketel wordt de appelmoes heel kort verwarmd tot wel 95 graden. Deze stap is nodig, anders zou de appelmoes namelijk heel snel bruin worden. Het is eigenlijk hetzelfde als bij een gewone appel, die wordt ook snel bruin als je ‘m in stukjes snijdt. 

 

 

Stap 5
In elke tank zit meer dan duizend liter appelmoes! Vroeger werd er in appelmoes altijd nog suiker toegevoegd, omdat een deel van de smaak verloren ging met het lang koken op hoge temperaturen. Door onze nieuwe technologie en omdat er alleen friszoete appelrassen gebruikt worden kan Servero appelmoes maken waar helemaal geen suiker (of andere toevoegingen) aan toegevoegd is.

Stap 6
De glazen potten worden nu gevuld met de appelmoes. In een klein potje zitten wel 3 à 4 appels verwerkt! De moes is nog warm als de potjes gevuld worden.

Stap 7
Als de potjes zijn gevuld, worden de etiketten met Servero 100% Appelmoes erop geplakt. 

Stap 8
Nu de potjes zijn afgevuld, dichtgedraaid en geëtiketteerd, pakken we ze in in doosjes en sturen we ze naar jouw supermarkt in de buurt. Zo kun jij genieten van heerlijke appelmoes gemaakt van alleen maar appels!