Volg jij de weg van appel naar appelmoes?

Wat we ontwikkelen in het Servero Food Lab kunnen we meteen ook in de fabriek die naast het lab staat produceren. Het Servero Food Lab en de fabriek zijn helemaal op elkaar afgestemd. Door onze nieuwe technologie en omdat er alleen friszoete appelrassen gebruikt worden, kan Servero 100% Appelmoes maken zonder suiker toe te voegen. Alles in een potje is echt puur en alleen appel. 100% appel, 100% smaak! Volg jij de weg van appel naar appelmoes?

Zo maken we Servero 100% Appelmoes

In 2020 is het Klokhuis bij ons in de fabriek op bezoek geweest. Zij hebben gefilmd hoe je appelmoes maakt. Via deze link kun je meekijken in onze fabriek en precies zien hoe van een appeltje appelmoes gemaakt wordt! 

 

 

Stap 1
De appels worden opgevangen in een lopende band met water. Zo komen er geen deukjes in!

Stap 2
De appels worden geboend en geschrobd. 

Stap 3
Dan gaan de appels in de extractor: hierin wordt de moes gemaakt. De appels gaan er - met steeltje en schilletje en al - in. Appels worden in stukken gesneden en gezeefd waarbij de schil, pitjes en de rest van het klokhuis wordt gescheiden van het vruchtvlees, dat uiteindelijk moes wordt.Natuurlijk gooien we niets weg: alle restjes worden gebruikt als veevoer!

Stap 4
Om appelmoes lang te kunnen bewaren en dezelfde kleur te behouden moeten we de moes goed verhitten! In deze ketel wordt de appelmoes heel kort even verwarmd tot wel 95 graden. Dat verhitten is nodig, anders zou de appelmoes namelijk heel snel bruin worden. Net als een normale appel, die wordt ook snel bruin als je ‘m doorsnijdt. Even een testje!

 

 

Stap 5
In elke tank zit meer dan duizend liter appelmoes! Vroeger werd er in appelmoes altijd nog suiker toegevoegd, omdat een deel van de smaak verloren ging met het lang hoog koken. Maar door onze nieuwe technologie  en omdat er alleen friszoete appelrassen gebruikt worden kan Servero appelmoes maken waar geen suiker aan toegevoegd zit.

Stap 6
Daarna worden de glazen potten met appelmoes gevuld. In een zo’n klein potje zitten wel 3 à 4 appels verwerkt! En de moes is nog warm als de potjes gevuld worden.

Stap 7
Als de potjes zijn gevuld dan pakken we er het Servero 100% Appelmoes etiket erop. 

Stap 8
Dan pakken we ze in, in doosjes en sturen we ze naar jouw supermarkt in de buurt.