Duurzaamheid

Bij Servero zijn we altijd bezig met innoveren, niet alleen van onze producten maar ook van onze verpakkingen. Wij vinden het belangrijk dat we onze 100% natuurlijke producten een passend jasje geven: goed voor het product, goed voor de wereld. Daarom zijn we bezig met het verduurzamen van onze verpakkingen.  

Maar hoe zit het nou precies? Wanneer is een verpakking duurzaam?

Duurzaam is een breed begrip, maar eigenlijk komt het er op neer dat we zorgen dat we zo met onze aarde omgaan dat deze onze kinderen én de generaties daarna in hun behoeften kan blijven voorzien. 
Duurzaamheid = zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft. Een duurzame verpakking is bijvoorbeeld goed recyclebaar, heeft een productie met een lage CO2 afdruk of is herbruikbaar.

Kijk voor meer actuele informatie op: https://duurzaamheid.nl/ 

 

 

Wat is duurzaamheid?

Verpakkingen worden van bijvoorbeeld glas, metaal, karton, papier of kunststof gemaakt. De keuze van het materiaal hangt in de eerste plaats altijd af van het product dat je verpakt. Maar welk materiaal is het duurzaamst? Wil je meer weten over duurzaamheid?  Klik hier!

Glas en metaal zijn heel goed recyclebaar en worden door de mensen thuis en de afvalsystemen in Nederland heel goed gescheiden en gerecycled. Glas kan zelfs zonder enige kwaliteitsverlies oneindig vaak worden gerecycled. Het recycling percentage voor glas is ruim boven de 80%! Daarom gebruiken we bij Servero glazen potten om onze 100% Appelmoes en de andere variaties te verpakken. Goed voor het product, goed voor de wereld. 

Is plastic dan het minst duurzaam? Nee! Plastic, oftewel kunststof, kan juist heel goed gerecycled worden. Er zijn alleen meerdere soorten kunststof, met allemaal hun eigen karakter. Sommige zijn heel slecht voor het milieu en worden niet gerecycled, maar sommige zijn juist wel super recyclebaar! Daarom kijken we bij Servero altijd hoe we het beste gebruik van de goede kunststoffen kunnen maken en kiezen we voor het duurzaamste jasje voor onze producten. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar in de toekomst worden alle verpakkingen van Servero recyclebaar.

Servero & duurzaamheid

Hoe we hier mee bezig zijn en hoe duurzaam onze verpakkingen nu zijn, communiceren we altijd met de buitenwereld. Daarnaast proberen we iedereen een handje te helpen met hoe ze onze verpakkingen op de juiste manier weg moeten gooien. Dit doen we aan de hand van de weggooiwijzers. Deze vind je altijd op elke verpakking van Servero. Bekijk welke weggooiwijzers er bestaan en vind meer uitleg hierover op https://kidv.nl/weggooiwijzer