Broodtrommel inspiratie

Elke ochtend moeten er weer trommeltjes klaar gemaakt worden voor het hele gezin. De kinderen nemen het mee naar school en jij (en je lief) nemen er een mee naar je werk. Het liefst maak je de broodtrommel altijd met lekkere en gezonde producten. Toch is het soms lastig om te variëren of is de inspiratie ver te zoeken. 


Daarom geven wij op deze pagina inspiratie om een keer wat anders in die broodtrommel te doen! Trommels vol groente, fruit en gezonde ingrediënten- die toch lekker zijn. 

1. Gezonde trommels (voor kids!)

Zijn jouw kids moeilijke eters of makkelijke eters? Sommige kinderen eten graag alle soorten groenten en fruit, maar andere kinderen vinden dit vaak wat moeilijker! Toch is het belangrijk om jouw kindje de dagelijkse portie gezondheid te mee geven. Daarom maken we het eten van gezonde voeding graag een beetje leuker voor de kids en makkelijker voor jou. 

Deze vrolijke broodtrommel is gevuld met een boterhammetje, groente, fruit en een Servero Fruitmoesje 100% Fruit. Onze Fruitmoesjes 100% Fruit zijn gemaakt van 100% fruit en verder niets, dus zonder toevoegingen of toegevoegd suiker en passen binnen de Schijf van Vijf. De structuur en smaak van onze fruitmoesjes zijn erg toegankelijk voor kinderen. Zo kunnen de moeilijke eters bijvoorbeeld de groenten en fruit in het moesje dippen of gewoon lekker oplepelen.

TIP:

Maak het eten van groente en fruit leuker door deze in vormpjes te snijden of door ze vrolijk neer te leggen. Zo kan je bijvoorbeeld een smiley maken met wortel en tomaat.

 


FREQUIN_SERVERO_TIP_VIDEO'S_2021_4722

2. Tortilla to Go!

Wraps zijn makkelijk om mee te nemen en je kunt ze volproppen met gezonde ingrediënten zonder dat ze te veel opvallen. Met een lekkere spread en een fruitig toetje zullen ze gegarandeerd in de smaak vallen bij je lief én je kind(eren).

Met wraps kun je eindeloos variëren. Verwissel gemakkelijk een van de ingrediënten een keer om voor iets anders en het zal nog steeds super lekker zijn. Ons ‘Tortilla to Go’ recept past in de Schijf van Vijf!


TIP:

Vergeet niet om je tussendoortje mee te nemen in je broodtrommel! Servero Fruit to Go 100% Fruit, is gemaakt van 100% fruit en verder niets, dus geen toevoegingen en geen toegevoegd suiker. Leg deze een avondje van tevoren in de vriezer om als handige icepack in je broodtrommel te leggen. Op deze manier blijven jouw wraps lekker vers en heeft je kind op de warme dagen een verkoelend tussendoortje

 

image2

3. Back to School broodtrommel

Pfff het Back2School moment... Na de vakantie of na het weekend weer alles gereed maken voor de volgende week. Herkenbaar gevoel? Het liefst wil je een gemakkelijkse broodtrommel mee naar school geven. Iets wat snel klaar is, maar tóch verantwoord!

Bewaar daarom de ingewikkelde recepten voor het einde van de week of voor wanneer je meer tijd hebt. Houd de Back to School Broodtrommel lekker simpel, maar maak het speciaal en leuk door iets lekkers toe te voegen. Servero Slurpfruit 100% Fruit is de ideale toevoeging aan de broodtrommel. Deze zijn gemaakt van 100% fruit en verder niets, dus geen toevoegingen of toegevoegde suikers. Kinderen zijn dol op de gladde moes van herkenbare fruitsoorten en het is daarom een echte extra traktatie.
 

TIP:

Leg het eten wat je kindje minder lekker vindt bovenin en de lekkernijen onderin. Zo is de kans groter dat zij het eten wat ze minder lekker vinden eerst opeten.

 

4. Time management, mommy's ;)

Terug naar school betekent terug naar het normale ritme en dat betekent ook vroeg opstaan. Om in de ochtend 1 keer extra te snoozen, kun je het beste de avond van te voren de lunch van je kinderen klaarzetten.
Zo hoef je in de ochtend alleen nog maar de broodtrommels in de tasjes te stoppen. Dat scheelt je 
zeker weer 10 minuutjes.

 

5. Elke dag een ander stuk fruit 

Het advies is om iedere dag twee stuks fruit te eten. Fruit eten kan altijd en overal. Je kunt
Fruit toevoegen aan je yoghurt, stukjes banaan op brood of kleurrijke fruitspiesjes klaarmaken.  Als je 
regelmatig varieert tussen verschillende fruitsoorten dan krijgen jij en je kinderen altijd 
alle voedingstoffen uit fruit die je nodig hebt binnen. 

Servero staat achter het advies van het Voedingscentrum om iedere dag 2 porties vers fruit te eten, maar als aanvulling hierop kan je je kindje prima Servero Knijpfruit geven. Ons knijpfruit wordt gemaakt van 100% fruit en bevat geen toevoegingen zoals suiker.  We bieden drie verschillende smaken aan waarmee je kunt blijven varieren. Laat je kinderen bijvoorbeeld kennis maken met tropische fruitsoorten of verschillende rode vruchten. Omdat ons knijpfruit alleen de natuurlijke zoetheid van het fruit zelf bevat, is het geschikt voor iedereen. 

Wat zit er allemaal in een slurpfruit? Dat vind je hier:  Slurpfruit 100% fruit

 

6. Broodtrommel vol? 

Heb je de broodtrommels van je kinderen helemaal volgepropt met lekkere gezonde hapjes? En past een fruitmoesje er niet meer bij? Dan kun je deze natuurlijk altijd bewaren voor het bijklets kwartiertje na school. Mama met een kopje thee en je zoon of dochter lekker met een Servero Fruitmoesje.  Even samen gezellig de dag nabespreken. 

Servero Fruitmoesjes 100% Fruit zijn fruitmoezen gemaakt van 100% puur fruit. Gemaakt van verschillende fruitsoorten en verder niets. Dus zonder toegevoegde suiker, zoetstoffen of andere toevoegingen. Servero Fruitmoesjes 100% Fruit bevatten alleen de suikers die van nature in het fruit aanwezig zijn.

Wat zit er allemaal in een fruitmoesje? Dat vind je hier:  Fruitmoesjes 100% Fruit

Slurpfruit in trommel

 

 

FREQUIN_SERVERO_BACK2SCHOOL_CAMPAGNE1519

 

 

 

 

FREQUIN_SERVERO_BACK2SCHOOL_CAMPAGNE816