Speculaas crumble

Speculaas crumble

Voor de liefhebber van warme en knapperige desserts

Ontdek de perfecte combinatie van kruidige speculaas en smeuïge Servero Appelmoes met stukjes in ons recept voor Speculaas Crumble!

Speculaas crumble

Deze heerlijke crumble is een ware traktatie voor liefhebbers van warme en knapperige desserts. De rijke en kruidige smaak van speculaas gecombineerd met de zoete appels en stukjes in de Servero Appelmoes zorgen voor een explosie van smaak in elke hap.

Ingrediënten
voor 3 tot 4 personen

  • 150 gram speculaas
  • 50 gram boter of margarine
  • 400 gram halfvolle kwark
  • Scheutje halvolle melk
  • Servero Appelmoes met Stukjes (1 pot 555 gram)
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 tl cacao poeder
  • Weckpotje (diameter 10 cm / hoogte 7 cm) of een willekeurig ander doorzichtig glaasje

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een steelpan. Doe het speculaas in een plastic zakje (goed afsluiten!) en maak ze fijn met bijvoorbeeld een deegroller. Houd ongeveer ¼ deel apart.
  2. Meng de rest van het speculaas met de gesmolten boter, verdeel over de potjes en druk dit met een lepel aan op de bodem.
  3. Doe de kwark in een kom om en klop los met een scheutje melk. Doe de verse slagroom in een andere kom en klop tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep een laagje kwark in de potjes.
  4. Verdeel vervolgens de Servero Appelmoes met Stukjes over de potjes en als laatste de slagroom. Garneer met een beetje cacaopoeder en rest van het speculaas. Serveer direct of zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.